Előfizetői tartalom

Az agyat és az idegrendszert is károsíthatja a koronavírus

Portfolio
Egyre több kutató foglalkozik azzal, hogy a koronavírus milyen hatással lehet az agyra és az idegrendszerre. Az eddigi információk alapján, ha a vírus be is jut az agyba, ott nem képes megtelepedni és szaporodni, de ez nem jelenti az, hogy nem is tudja károsítani az agyat. A New York-i Columbia Egyetem kutatói két igen jelentős problémát tártak fel a járványban elhunytak vizsgálatakor.

Már a járvány eleje óta foglalkoztatja a kutatókat, hogy a koronavírus képes-e megfertőzni az agyat. A kutatást megnehezítette azonban, hogy a világ járványügyi hatóságai nem ajánlják a koronavírusos áldozatok boncolását a koponya szétfűrészelése alatt keletkező szálló por miatt, tekintettel a légi úton terjedő koronavírus-járványra. Egyes kutatók végül mégis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés