Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a szakember: nem zárható ki egy negyedik járványhullám Magyarországon

Portfolio
Lecsengett a koronavírus harmadik hulláma Magyarországon, viszont a pandémiának még nincs vége. Az új variánsok miatt előfordulhat, hogy kellő óvintézkedés hiányában negyedik járványhullám is felüti a fejét hazánkban, a magas átoltottság ellenére is - mondta el Oroszi Beatrix, a  Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központjának igazgatója a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján. A szakember az elkerülés végett a tömeges tesztelés fenntartását, a gyerekek oltását, illetve a variánskövető vakcinák alkalmazását javasolja, amely összességében még mindig jóval kevésbé költséges, mint egy újabb lezárási kör.

Az ITM járványügyi matematikai modellező projektje támogatta a járvány elleni küzdelmet az elmúlt 1,5 évben. A csapat nagyon pontosan meg tudta előre mondani tavaly nyár végén, hogy a második hullám betör Magyarországra, illetve előre jelezték a második hullám csúcsát is, az előrejelzésük által támogatva születtek meg egyes korlátozó intézkedések is. A modellt át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés