Előfizetői tartalom

Matolcsy György: jövőre állítsuk helyre a pénzügyi egyensúlyainkat! - Varga Mihály reagált: lassan a testtel!

Portfolio
Újraindítás és helyreállítás címmel tartott előadást Matolcsy György jegybankelnök szerda délelőtt, majd utána következett Varga Mihály pénzügyminiszter beszéde "Újraindítás, növekedés, egyensúly" címmel, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének előadása. Végül Orbán Viktor ismerteti várhatóan 11 órakor a kormány gazdaságpolitikai elképzeléseit. A jegybankelnök előadásában erőteljesen üzent a kormánynak, megismételte, hogy már jövőre 3%-nak kellene lennie a költségvetési hiánynak. Varga Mihály ezt nem hagyta szó nélkül és több ízben is határozottan reagált a jegybankelnök javaslataira.

Matolcsy György többször is üzent a kormány tagjainak A Világgazdaság Magyarország Újraindul című konferenciáján az MNB elnöke kitért arra, hogy az újraindítás napjait, hónapjait élünk és egy helyreállítás elején vagyunk. Amellett érvelek, hogy jövőre állítsuk helyre a pénzügyi egyensúlyainkat - vetítette előre előadásának fő üzenetét már a prezentációja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés