koronavírus vakcina oltás
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a csütörtöki adatok

Portfolio
Az elmúlt egy napban 206 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, elhunyt 7 ember – derül ki a csütörtök reggeli hivatalos beszámolóból. Ezzel tovább enyhül a járvány, folyamatosan enyhül a nyomás az egészségügyi rendszeren is.

Az újabb 206 fertőzöttel együtt már 806 591-en kapták el a koronavírust Magyarországon. A napi esetszám kis emelkedést mutat az utolsó két adathoz képest, de továbbra is kifejezetten alacsonyank mondható, vagyis nem tört meg a járvány visszaszorulása.

Az utóbbi egy napban 7 halálos áldozata volt a járványnak, ez minimális emelkedést jelent a szerdán közölt hathoz képest, de így is kedvező a korábbihoz képest, a hétnapos mozgóátlag 15-re esett vissza.

magyarkorona210610kettő

Nagyot esett tegnaphoz képest a kórházban ápoltak száma, jelenleg 481 embert kezelnek koronavírussal, közülük 57-en vannak lélegeztetőgépen. Utoljára tavaly szeptember 21-én voltak ötszáznál kevesebben a kórházakban, vagyis

majdnem kilenchónapos mélypontról beszélhetünk.

A ma reggeli beszámoló szerint tegnap 12 570 tesztet végeztek el, az új esetszám alapján ebből 1,64% volt poziztív. Közben jelentősen, 560 fővel csökkent a hatósági házi karanténban lévők száma, így 6189 emberre vonatkozik jelenleg ilyen korlátozás.

A legtöbb új fertőzöttet továbbra is Pest megyében és Budapesten regisztrálták, a 206 napi esetből 83 erre a régióra esett. Ugyanakkor több megyében nagyon alacsony számokat látunk: Szabolcsban mindössze két új beteget találtak tegnap, míg Csongrád-Csanádban három fertőzöttet jelentettek.

A hivatalos adatok szerint közel 15 ezer első és majdnem 40 ezer második oltást adtak be tegnap, ezzel már 5,3 millió fölé emelkedett a beoltottak száma, közülük több mint 4,1 millióan már két oltást kaptak.

Címlapkép: Getty Images

nato csúcs orbán viktor joe biden
védettségi igazolvány koronavírus covid-19
nagy britannia buckingham palota
madrid shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
sinopharm koronavírus vakcina