Előfizetői tartalom

Eldöntjük az örök vitát! A horvát tengerparton vagy a Balatonon olcsóbb a nyaralás?

Kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon igaz-e a pletyka, miszerint sok esetben drágábbak a balatoni szállások, mint egy horvátországi vagy görögországi nyaralás, amelyről egy szállásközvetítő céget és több utazási irodát kérdeztünk meg. A végeredmény az, hogy az 5 csillagos szállodáknál előfordulhat, hogy már a „magyar tengernél” kérnek többet egy vendégéjszakáért, de a 4 csillagos hoteleknél és az az alatti szálláskategóriákban ez már nem túl valószínű. A török szállodák két évvel ezelőtti árakon csábítják a turistákat, de a forint gyengülése és a magas kerozinár a magyarok által kedvelt turistacélpontok árazásában azért érződik. Az elmúlt két hétben – amióta idehaza is beköszöntött a nyári idő – ugrásszerűen nő az érdeklődés a külföldi nyaralások iránt.

„Az elmúlt 2 hétben ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a külföldi utak iránt, főleg az április 30-i kormányzati bejelentés óta, miszerint egy ilyen nyaralás vége nem jár karanténkötelezettséggel a hazatérő magyar turisták számára” – elemezte az erősödő utazási piacot Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Szerinte a javuló járványügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés