Előfizetői tartalom

Bemondta a tisztifőorvos: nem tudja elkerülni a negyedik járványhullámot Ukrajna

MTI
Portfolio
Bár most lassulni látszik Ukrajnában a koronavírus-járvány, de mivel még csak 1,4 millió embert oltottak be eddig a 42 milliós lakosságból és őszig ez talán 5 millióra felmegy, így az ország aligha tudja elkerülni a negyedik járványhullámot – gyakorlatilag ezt ismerte el vasárnap az ukrán tisztifőorvos. Mindez magyar szempontból is fontos fejlemény, mert észak-keleti szomszéd országunkról van szó, és ha ott újra berobban a járvány, akkor az a határátkeléseken keresztül itthon is fokozott kockázatokat jelenhet a védőoltással nem rendelkezőknek.

Ukrajnában vasárnapra tovább csökkent az új koronavírusos fertőzöttek száma, kevesebb mint kilencszáz új beteget jegyeztek fel, a halálos áldozatok száma fele annyi lett az előző napiénak, alig haladta meg a harmincat. A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 857 új esettel 2 223 558-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekmény több mint négyszázzal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái