Előfizetői tartalom

Bemondta a tisztifőorvos: nem tudja elkerülni a negyedik járványhullámot Ukrajna

MTI
|
Portfolio
Bár most lassulni látszik Ukrajnában a koronavírus-járvány, de mivel még csak 1,4 millió embert oltottak be eddig a 42 milliós lakosságból és őszig ez talán 5 millióra felmegy, így az ország aligha tudja elkerülni a negyedik járványhullámot – gyakorlatilag ezt ismerte el vasárnap az ukrán tisztifőorvos. Mindez magyar szempontból is fontos fejlemény, mert észak-keleti szomszéd országunkról van szó, és ha ott újra berobban a járvány, akkor az a határátkeléseken keresztül itthon is fokozott kockázatokat jelenhet a védőoltással nem rendelkezőknek.

Ukrajnában vasárnapra tovább csökkent az új koronavírusos fertőzöttek száma, kevesebb mint kilencszáz új beteget jegyeztek fel, a halálos áldozatok száma fele annyi lett az előző napiénak, alig haladta meg a harmincat. A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 857 új esettel 2 223 558-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekmény több mint négyszázzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés