Előfizetői tartalom

Új orosz vírusmutációk ütötték fel a fejüket, autót és lakást sorsolnak az oltási kedv erősítésére

MTI
Portfolio
Az új koronavírus egyedi változatai alakultak ki Oroszországban, köztük Moszkvában, amelyek tulajdonságait még tanulmányozzák – közölte Alekszandr Gincburg, az első orosz oltóanyagot, a Szputnyik V-t kidolgozó állami Gamaleja Intézet igazgatója a RIA Novosztyi hírügynökséggel. Közben az országban jelentősen romlik a koronavírus-helyzet, február 13. óta nem volt napi 14 ezer új fertőzéses esetnél több és emiatt Moszkvában vasárnaptól visszaállítottak korábban már feloldott korlátozásokat. A fővárosban és környékén a helyzet súlyosságát jelzi az is, hogy autó és lakás sorsolásába kezdtek a hatóságok, hogy erősítsék az oltakozási kedvet.

Az orosz operatív törzs szombati közleménye szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt egy nap alatt 14 723-mal 5 208 687-re emelkedett. A kimutatott esetek száma szerda óta nagyjából ezerrel nő naponta. Ilyen magas számokat legutóbb február közepén-március elején regisztráltak. Vasárnap a legtöbb új esetet Moszkvában (7704), Moszkva megyében (953) Szentpéterváron...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái