Előfizetői tartalom

Berobban a német gazdaság

MTI
Az újrakezdés optimista hangulata vett erőt a német gazdasági szereplőkön a német szövetségi gazdasági és energiaügyi minisztérium havi rendszeres gazdasági jelentésének hétfőn publikált júniusi kiadványa alapján. A német gazdaság a jelentés alapján már nagyjából felülkerekedett a járvány harmadik hullámának következményein és a gazdasági növekedés egyre nyilvánvalóbb jeleivel párhuzamosan az újrakezdés pozitív hangulata kezd erőt venni a gazdasági szereplőkön a minisztériumi felmérés megállapítása szerint. A feldolgozóiparban már hónapok óta javul az üzleti hangulat, de a szolgáltatások terén is erősödik már az optimizmus.

Az első negyedévi GDP-csökkenés után a második negyedévben már növekedés valószínűsíthető, ami az év hátra lévő részében nagyobb lendületet vesz. A második negyedév elején, áprilisban viszont volt némi fennakadás az ipari termelésben az alapanyagellátás fennakadásai miatt. Elsősorban az autóipar szenvedte meg az elektronikai alkatrészek hiányát, az építőipar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés