Előfizetői tartalom

Egy Lancet-tanulmány azt állítja, hogy az indiai mutáns nem csak gyorsabban terjed, de súlyosabb betegséget is okoz

Portfolio
Nagyjából kétszer akkora a kórházba kerülés kockázata az indiai (delta) variánssal való fertőződésnek, mint amit a brit variáns okoz - ezek az előzetes megállapításai a tekintélyes The Lancet tudományos folyóiratban hétfőn közzétett skót tanulmánynak. Eddig meglehetősen ellentmondásos vélemények jelentek meg ebben a témában, a mostani komoly erősítést jelent a pesszimista álláspontnak.

Az edinburgh-i, a strathclyde-i egyetem, valamint és a skóciai közegészségügy közös kutatócsoportja 5,4 millió skóciai ember adatait elemezte. A kérdésnek külön aktualitást ad, hogy egy friss jelentés szerint a delta variáns az új esetek 91% -át teszi ki az Egyesült Királyságban. Az előzetes eredmények azt sugallják, hogy két adag vakcina védelmet nyújt a delta-variánssal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés