Előfizetői tartalom

Pleschinger Gyula a Portfolionak: nincs szó az egyhetes betét kivezetéséről

Portfolio
Az egyhetes betét, és így annak kamata sem szűnik meg, félreértésen alapulnak az erről szóló hírek - nyilatkozta a Portfolionak Pleschinger Gyula. A monetáris tanács tagja elmondta, a ma délelőtti szavai pontatlanul kerültek be a hírekbe, ugyanis nincs szó arról, hogy ilyen (durva kamatcsökkentéssel felérő - a szerk.) lépés lenne napirenden, épp ellenkezőleg: kamatemelési ciklus elindítása indokolt.

Pleschinger Gyula a Portfolionak elmondta: a jelenlegi helyzet kamatemelési ciklust igényel, és személyes véleménye az, hogy az adatvezérelt üzemmódhoz az inflációs jelentés megjelenéséhez igazodó háromhavi periódus lenne megfelelő. Erről azonban nem született döntés a monetáris tanácsban, a személyes véleményét mondta el. A monetáris tanács tagja azt is elmondta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés