Előfizetői tartalom

Elindulhat a parkolási reform Magyarországon?

Portfolio
Hosszú perceken át bolyongani az utcán, szabad parkolóhelyet keresve - idegőrlő tud lenni, pláne, ha időre kellene odaérni valahová. Többek között erre a problémára nyújt megoldást az EPS Global Zrt. okos parkolási rendszere, amely egyelőre két kínai városban üzemel, és hamarosan megkezdi működését a harmadikban is. A cég Magyarországon is megkötötte első szerződését, Hévízen építik majd ki a rendszert. Több önkormányzattal is tárgyalnak, az ügyvezető optimista: lát rá esélyt, hogy a jövőben Magyarországon is változik a jelenleg kissé kaotikus parkolási helyzet.

Az Európai Unió felmérése szerint az EU-s nagyvárosokban egy parkolási esemény átlagos időtartama 8 perc, amelynek legnagyobb része a parkolóhely kereséssel eltöltött idő. Amennyiben egy autóvezető csak kétszer parkol egy nap, akkor átlagosan ezzel 16 percet tölt el naponta, amivel évente négy teljes napnyi időt veszít el az életéből. Egy magyar cég, az EPS Global erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés