Előfizetői tartalom

Már azt hittük megállt az árrobbanás a tengereken, amikor Kínában újra támad a koronavírus

Portfolio
Újabb jelentős áremelkedéssel és csúszással fenyeget a globális tengeri szállításokban a Dél-Kínában romló járványhelyzet – írja a CNBC. Szakértők szerint csak a Kuangcsuban és Sencsenben tapasztalható folyamatok fennakadásokat okozhatnak a globális beszállítói láncokban, a sencseni kikötésre a korábbi fél nap helyett 16 napot kell várni.

2020 második felében indult masszív áremelkedés a globális tengereken, azóta néhány útvonal esetében három-ötszörös volt a drágulás a konténeres szállításban. A Freightos Global Container Indexe is mintegy háromszorosára emelkedett egy év alatt. A folyamat oka először az volt, hogy a kínai gazdaság gyorsabban lábalt ki a válságból, emiatt hiány volt konténerekből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés