portugália shutter
Gazdaság

Koronavírus: aggasztó ugrás Portugáliában

MTI
Ugrásszerűen megnőtt Portugáliában a koronavírussal fertőzöttek napi száma, az elmúlt 24 órában 1350 esetet mutattak ki, utoljára ekkora növekedést február végén jelentettek - közölte a portugál Egészségügyi Főigazgatóság (DGS) szerdán.

Az említett időszakban hatan hunytak el a koronavírus szövődményeiben. A fertőzöttek számával párhuzamosan a kórházi kezelésre szoruló emberek száma is emelkedett valamelyest. A délnyugat-európai országot erősen sújtotta a járvány legutóbbi hulláma januárban, az összeomlás szélére sodorva az egészségügyi ellátórendszert.

Az esetszám megugrása alig egy hónappal követi a lisszaboni vezetés azon intézkedését, hogy megnyitották a turizmusra utalt országot az uniós és a brit állampolgárok előtt és március közepe óta megkezdték a korlátozások feloldását. A legtöbb üzlet időközben már megnyithatott Portugáliában.

A portugál kormány egyébként szerdán jelentette be, hogy negatív vírusteszt birtokában az Egyesült Államokból érkezők is beutazhatnak.

A lisszaboni kabinetet komoly bírálatok érték, amiért májusban engedélyezett tömegeket vonzó két sportrendezvényt a fővárosban, illetve Portóban. A nyári időjárással ezrek özönlötték el a strandokat és az éttermek teraszait, bár a tízmillió lakosú országban eddig mindössze 2,3 millióan kapták meg a valamely vakcina mindkét adagját.

A legújabb esetek 69 százalékát a fővárosból, illetve annak környékéről jelentették. Bár országosan a héten további enyhítéseket vezettek be, Lisszabonban a fertőzöttek számának aggasztó megemelkedése miatt továbbra is szigorúbb korlátozásokat tartanak érvényben. A kormány csütörtökön ül össze, hogy a további lépésekről döntsön. Portugáliában a járvány kitörése óta 860 365 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 17 055-en hunytak el a kórban.

Címlapkép: Shutterstock

montenegro
adobevallas adozás
GettyImages-1211246441 (3)
predator drone hellfire rakéta bombázás légi támogatás

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
vizmu  szennyviz viztisztitas