koronavírus covid magyarország immunitás
Gazdaság

WHO: február óta nem volt ilyen kevés új fertőzött a világon

MTI
Tizenkét százalékkal csökkent múlt héten az előző héthez képest az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma globálisan; több mint 2,6 millió újabb fertőzöttet jegyeztek fel, a legkevesebbet egy hét alatt február óta - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb járványügyi jelentéséből.

Csaknem minden térségben csökkent a fertőzöttek száma, kivéve Afrikát, ahol június 7. és 13. között 44 százalékkal nőtt a feljegyzett koronavírus-fertőzöttek, és 20 százalékkal a fertőzés következtében életüket vesztők száma heti összevetésben. Ez a harmadik egymást követő hét, hogy az afrikai térségben jelentős növekedésről számolnak be a fertőzöttek számát tekintve.

A koronavírus-halálesetek globális száma a múlt héten továbbra is nagy volt, több mint 72 ezren vesztették életüket a fertőzés következtében, mindazonáltal ez két százalékkal kevesebb volt a megelőző héten regisztrált halálesetekhez képest.

A WHO szerint a legnagyobb csökkenést az újabb fertőzöttek számát tekintve a délkelet-ázsiai térségben (27 százalék) jegyezték fel. Ezt követi Európa 13 százalékos, majd a kelet-ázsiai térség 10 százalékos csökkenéssel. A közel-keleti térségben ötszázalékos, az amerikai térségben négyszázalékos csökkenésről számoltak be.

Az elmúlt héten a legtöbb új fertőzöttet Indiában (630 ezer, 31 százalékos növekedés), majd Brazíliában (454 ezer), Kolumbiában (176 ezer) és az Egyesült Államokban (105 ezer, hatszázalékos növekedés) jegyezték fel.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója figyelmeztetett: bár a járvány a csökkenés jeleit kezdi mutatni, a halálozási arány pedig az egymást követő hatodik héten csökkent, továbbra is sok országnak okoz nehézséget, hogy vakcinákhoz jusson, egészségügyi rendszerek omlanak össze az újabb variánsok terjedése közben.

A WHO szerint eddig immár több mint 2,3 milliárd adag védőoltást adtak be a világon a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen.

Címlapkép: Getty Images

montenegro
adobevallas adozás
GettyImages-1211246441 (3)
predator drone hellfire rakéta bombázás légi támogatás
faanyag építkezés

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
vizmu  szennyviz viztisztitas