Előfizetői tartalom

A jól képzett munkaerő a gazdasági sikerek kulcsa

Asztalos Péter, MNB
A magyar társadalomban számos olyan növekedési tartalék azonosítható, amelyek az oktatási rendszer erősítésével kihasználhatók lennének. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők arányának növelése, a korai iskolaelhagyás csökkentése és a kezdeti hátrányok csökkentése egyaránt hozzá tudna járulni a gazdaság és a társadalom fenntartható fejlődéséhez.

A társadalmi fenntarthatóság kulcskérdése, hogy az adott társadalom rendelkezik-e olyan oktatási rendszerrel, ami hosszú távon is biztosítani tudja a folyamatos fejlődéshez szükséges képzett humán tőke megfelelő rendelkezésre állását. Az iskolában megszerzett tudás és az elsajátított készségek biztosítják az egyének számára az alapot, amelyre építik karrierjüket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés