Előfizetői tartalom

Ezt nem teszi ki az EU az ablakba: megszületett a bírósági döntés az AstraZeneca és az unió ügyében

Portfolio
Az AstraZeneca gyógyszergyártónak 80 millió koronavírus-vakcina adagot kell szállítania az EU-ba szeptember 27-ig, ha ezt nem teljesíti, akkor bírságot kell fizetnie - döntött elsőfokon pénteken a belga bíróság. Ez azonban közel sem annyi, amennyit az EU a beadványban követelt. Mind a vállalat, mind az Európai Bizottság győzelemként értékelte a bejelentést, azonban nagyon úgy tűnik, hogy ez a döntés inkább a vakcinagyártónak kedvez.

Az Európai Bizottság keresetében összesen 120 millió adag vakcinát követelt 2021. június 30-i hatállyal, s összesen 300 millió adag leszállítását 2021. szeptember végéig. A bíróság ezzel szemben mindösszesen 80,2 millió adag leszállítására kötelezte a vállalatot szeptember 27-ig. A bírósági döntéssel elrendelt ütemezés: a gyógyszergyártónak 15 millió adagot kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés