Előfizetői tartalom

Fitch: negatívan hat a magyar hitelminősítésre a romló jogállamisági helyzet

Portfolio
Az elmúlt években a jogállamisági viták még egyetlen kelet-közép-európai ország hitelminősítését sem érintették negatívan, de a „jogállamisági/kormányzati megfontolások negatívan befolyásolják a magyar és a lengyel hitelminősítést és pozitívan hatnak a cseh minősítésre” – állapította meg csütörtök este kiadott elemzésének összefoglalójában a Fitch Ratings.

A legnagyobb európai hitelminősítő egy 10 oldalas anyagban járta körbe a jogállamiság jelentését, annak régiós tendenciáit, GDP-és FDI-beáramlásra gyakorolt hatásait (nem találtak ezekben szoros összefüggést a jogállamiság alakulásával), illetve az Európai Unió és a térségi országok jogállamisági vitáinak lényegét. Ezek alapján megállapította, hogy a Világbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés