Előfizetői tartalom

Megint kicsit közelebb kerültünk az EU átlagos fejlettségéhez, de elléptek mellőlünk a lengyelek

Portfolio
A 2018-as 71%, majd a 2019-es 73% után 2020-ban 74%-ra emelkedett az egy főre jutó magyar GDP vásárlóerőparitáson, azaz folytatódott a magyar gazdaság felzárkózása az EU átlaga felé a koronavírus-válsággal tarkított 2020-as évben is – derült ki az Eurosatat hétfőn közzétett adataiból. A lengyelek 2019-ben még velünk egy fejlettségi szinten voltak, de tavaly 76%-ra ugrottak, azaz elléptek mellőlünk és ugyanez látszik a háztartások életszínvonalát jobban tükröző egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás terén is: ott is nagyobbat ugrottak előre, mint mi.

Közzétette az egy főre jutó vásárlóerőparitásos GDP-re, illetve az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás szintjének alakulására vonatkozó 2020-as előzetes adatait ma az Eurostat, amelyet az alábbi táblázat foglal össze. Eszerint a magyar a 2018-as 71%-ról tavalyra 74%-ra nőtt az EU átlagában, míg a fogyasztási kiadási értékünk (AIC) 65%-ról 69%-ra. Egyik adatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés