Előfizetői tartalom

Megint kicsit közelebb kerültünk az EU átlagos fejlettségéhez, de elléptek mellőlünk a lengyelek

Portfolio
A 2018-as 71%, majd a 2019-es 73% után 2020-ban 74%-ra emelkedett az egy főre jutó magyar GDP vásárlóerőparitáson, azaz folytatódott a magyar gazdaság felzárkózása az EU átlaga felé a koronavírus-válsággal tarkított 2020-as évben is – derült ki az Eurosatat hétfőn közzétett adataiból. A lengyelek 2019-ben még velünk egy fejlettségi szinten voltak, de tavaly 76%-ra ugrottak, azaz elléptek mellőlünk és ugyanez látszik a háztartások életszínvonalát jobban tükröző egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás terén is: ott is nagyobbat ugrottak előre, mint mi.

Közzétette az egy főre jutó vásárlóerőparitásos GDP-re, illetve az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás szintjének alakulására vonatkozó 2020-as előzetes adatait ma az Eurostat, amelyet az alábbi táblázat foglal össze. Eszerint a magyar a 2018-as 71%-ról tavalyra 74%-ra nőtt az EU átlagában, míg a fogyasztási kiadási értékünk (AIC) 65%-ról 69%-ra. Egyik adatban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái