Előfizetői tartalom

Széleskörű gazdasági szankciókat jelentett be az EU Fehéroroszországgal szemben

MTI
Az Európai Unió Külügyi Tanácsa várhatóan további 78 fehérorosz emberre és nyolc szervezetre terjeszti ki a megszorító intézkedéseit, illetve előirányozza gazdasági intézkedések meghozatalát is Fehéroroszországgal szemben - közölte Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője (fenti képünkön jobbra) Luxembourgban, a tagállamok külügyminisztereinek tanácskozását megelőzően hétfőn. Josep Borrell azt is közölte: a tanácskozáson részt vesz Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető is (fenti képünkön balra), akivel a külügyminiszterek átbeszélik a fehéroroszországi helyzetet. Közben az EU egy évvel meghosszabbította a Krím és Szevasztopol annektálása nyomán bevezetett szankciókat is.

Íme a széleskörű fehérorosz szankciós lista Minszkkel szemben az Európai Unió október elején vezetett be büntetőintézkedéseket, felvette szankciós listára a fehérorosz ellenzéki tüntetések elfojtásának vélelmezett felelőseit. A listán jelenleg 88 ember és hét szervezet szerepel, közöttük Aljakszandr Lukasenka elnök és legidősebb fia, Viktor Lukasenka, aki korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés