Előfizetői tartalom

Itt a jegybank kamatemelés utáni közleménye: havi sűrűségű szigorítási ciklus indul Magyarországon!

Portfolio
A Monetáris Tanács megítélése szerint az árstabilitás biztosítása érdekében kamatemelési ciklus indítása, ezzel együtt pedig az egyhetes betéti eszköz kamatának az alapkamat 0,9 százalékos szintjére történő emelése indokolt. - derül ki a jegybank 15 órakor megjelent közleményéből. Ezzel a jegybank bejelentette az effektív kamatemelést, hiszen az irányadó kamat az egyhetes jegybanki betét, aminek a hivatalos meghatározására ugyan csak csütörtökön kerül sor, de már most kiderült, hogy 15 bázispontot szigorít az MNB.

Megjelent a mai kamatemelés utáni közlemény. A dokumentum hagyományosan monetáris tanács helyzetértékelését, a döntés indoklását és a további várható lépésekre való (homályos) utalásokat szokta tartalmazni. Most azonban több érdekes kérdés megválaszolását is várták tőle a gazdasági szereplők, például hogy lesz-e utalás az irányadónak számító egyhetes jegybanki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés