bezos
Gazdaság

A "minek ment oda" új szintre lépett - nem engednék haza az űrből Jeff Bezost

Portfolio
Több, mint 70 000 ember írta alá azokat a petíciókat, melyekben azt követelik, hogy Jeff Bezos ne térjen vissza a Földre, miután a jövő hónapban felszáll az űrbe. Bezos, a Blue Origin űrkutatási cég alapítója a hónap elején közölte, hogy ő és testvére, Mark Bezos július 20-án a cég New Shepard nevű rakétájával repülnek az űrbe, annak első, embereket szállító küldetésén.

Három nappal Bezos bejelentése után két petíciót is indítottak, hogy megpróbálják megakadályozni a milliárdos visszatérését a Földre - mindkettő több ezer követőt gyűjtött mindössze 10 nap alatt.

Több mint 50 ezren írták alá a Change.org petíciót, amelynek címe: "Ne engedjék, hogy Jeff Bezos visszatérjen a Földre".

"A milliárdosoknak nem szabadna létezniük... sem a Földön, sem az űrben, de ha már az utóbbi mellett döntöttek, akkor maradjanak is ott" - áll a petíció leírásában.

Néhány aláíró meg is indokolta a petíció aláírását, amely olyan megjegyzéseket tartalmazott, mint például "a Földre való visszaengedés kiváltság - nem jog", és "a Föld nem akar olyan embereket, mint Jeff, Bill, Elon és más ilyen milliárdosok" (feltehetően Bill Gatesre és Elon Muskra utalva).

Egy másik petíció, amelynek címe "Petíció, hogy Jeff Bezos ne léphessen vissza a Földre", pedig már több mint 20 000 aláírást gyűjtött össze.

A petíció létrehozója a leírásban úgy fogalmazott, hogy Bezos "egy gonosz nagyúr, aki pokolian elszánt a globális uralomra".

Ahogy azt korábban is megírtuk, Bezos azt tervezi, hogy öccsével, Markkal együtt utasai lesznek a cég első, legénységgel végrehajtott űrrepülésének, amelyet július 20-án indítanak, alig két héttel azután, hogy hatályos lesz az Amazon vezérigazgatói posztjáról történő lemondása. Bezos a tervek szerint több mint 60 mérfölddel a Föld felszíne felett lépi majd át a Kármán-vonalat, a világűr nemzetközileg elismert határát, mielőtt leszállna.

Ötéves korom óta arról álmodom, hogy elutazom az űrbe

- írta Bezos egy június 7-i Instagram-bejegyzésben.

Címlapkép: Kyodo News via Getty Images

fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
pag sziget horvatorszag
indiai mutáns koronavírus mutáció variáns
európai bizottság brüsszel eu európai unió
harry potter
bukarest
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
vakcina_oltas_koronavirus