novák katalin járványügyi feloldás lazítás
Gazdaság

Bréking! A járványügyi korlátozások nagy részét feloldja a kormány

Portfolio
Novák Katalin tárca nélküli miniszter egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta az általa vezetett Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs javaslatát, ami a hatályban lévő járvány elleni védekező intézkedések lazítására vonatkozott. A feloldások újabb lépcsőfoka 5,5 millió első átoltottnál érkezhet el. Más részletet egyelőre nem árult el a politikus, azokat csütörtök délelőtt ismerhetjük meg.

Ezek szerint

a jelenlegi járványügyi korlátozások jelentős részét megszünteti a kormány, amikor az átoltottak száma eléri az 5,5 millió főt.

Novák Katalin rövid és a részleteket nem tartalmazó posztja szerint a kormány a részleteket a csütörtöki Kormányinfón közli. A Portfolio - szokás szerint - a csütörtöki, 10:30-kor kezdődő tájékoztatóról élőben tudósít.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerda délutáni posztja nem teljesen előzmények nélküli, azonban váratlannak mondható. A politikus a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs keddi ülése utáni sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány vizsgálja, milyen korlátozó intézkedéseket oldhat még fel, akár már július elsejétől. Az viszont lényeges és új információ, hogy a nyitás újabb lépcsőfokát az 5,5 millió első beoltotthoz kötik, az 5 millió fős cél kommunikálása és elérése óta új célt a kormány nem határozott meg. Ezzel a mostani bejelentéssel ez is megváltozott.

Mikor lehet 5,5 millió első adaggal oltott idehaza?

A járványügyi szabályok lazításának következő lépcsőfoka tehát Novák Katalin bejelentése szerint 5,5 millió beoltott főnél jön el, ezért érdemes felidézni ennek kapcsán, hogy a szerda reggeli adatok szerint 5 millió 432 ezer fő kapta meg az első oltását ( közülük 4 619 877 fő már a második oltását is felvette).

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az elmúlt hetekben lényegesen lassult az oltások felvételének üteme (elérkezett a vakcinabőség időszaka Magyarországon), ezért az átoltottság felfutása ellaposodott. Ha egyszerűen csak annyit teszünk, hogy az elmúlt 7 nap, vagy 14 nap vakcinabeadási/felvételi tempóját vetítjük ki a jövőre, akkor számításaink szerint a június 29-i reggeli adatközlésben közölhet a hivatalos koronavírus tájékoztató oldal 5,5 milliónál nagyobb számot, vagyis június 28-án, hétfőn teljesülhet az 5,5 milliós - első oltással rendelkezőkre vonatkozó - cél, ezért

várakozásaink szerint jövő hétfőtől már teljesen új, sokkal lazább szabályok mentén élhetjük az életünket.

koronavirus oltottak szama magyarorszag

Szerdán tárgyalt a kormány, minden intézkedést átnéztek

Kedden úgy fogalmazott a politikus, hogy azt javasolják a kormánynak, hogy csak azokat a védelmi intézkedéseket tartsa hatályban, amelyeket feltétlenül szükséges és olyan formán újragondolva, hogy a lehető legnagyobb szabadságot tudja garantálni a maximális biztonság mellett. Később hozzátette, hogy azt vizsgálja az operatív törzs, hogy melyek azok a könnyítések, amelyeket legkésőbb július elsejétől alkalmazni is lehet. Azt ígérte, hogy minden hatályban lévő korlátozó intézkedést át fog nézni szerdai ülésén a kormány.

Címlapkép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az operatív törzs ülése után 2021. június 21-én. Forrás: MTI/Soós Lajos

dolgozó worker gyár gyári munkás ipar kereset fizetés
USA koronavírus Egyesült Államok Covid-19
ausztraliasidney
GettyImages-1211246431 (5)
forintbankjegy10ezershutter-20170816

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Piaci trendek, fordulók azonosítása
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
dolgozó worker gyár gyári munkás ipar kereset fizetés