Előfizetői tartalom

Egész Európára megérkezett a figyelmeztetés a delta vírusmutáció miatt

Portfolio
|
MTI
Idén nyáron Európa-szerte a koronavírus Indiában azonosított delta változata lesz a meghatározó - közölte szerdán az Európai Unió közegészségügyi hivatala, amely óvatosságra intette az egészségügyi hatóságokat. Ez pedig több csatornán keresztül is megnehezítheti a járvány elleni küzdelmet az európai országokban: fertőzőképesebb, valamint magasabb a kórházba kerülés kockázata is ennél a variánsnál; elsősorban az oltatlan fiatalok körében fog terjedni; a variáns miatt magasabb lehet a betegség súlyos lefolyásának esélye a sérülékeny csoportoknál; a tapasztalatok azt mutatják, hogy egy adag védőoltás kevésbé véd az agresszívebb variáns ellen; közben pedig az európai országok ráléptek a járványügyi intézkedések határozott lazításának útjára.

A delta változat (B.1.617.2) 40-60%-kal fertőzőbb, mint az Angliában azonosított alfa (B.1.1.7) variáns - közölte az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) friss jelentésében, amelyben a delta variáns megjelenésének és elterjedésének a következményeit járja körül (az eredeti pdf ide kattintva tölthető le). A stockholmi székhelyű hivatal szakértőinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés