uj zeland
Gazdaság

Új-Zéland még mindig zéró toleranciával harcol a koronavírus ellen

MTI
Szigorítanak a járványügyi előírásokon szerdán Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban azt követően, hogy koronavírusos lett egy ausztrál látogató. Az egészségügyi tisztviselőket kedd este értesítették arról, hogy egy ausztrál férfi három napot töltött Új-Zélandon, majd az ausztráliai Sydneybe visszatérve pozitív lett a tesztje.  Wellingtonban szerda estétől korlátozásokat vezetnek be - közölte szerdán Chris Hipkins egészségügyi miniszter.

Nem lezárásáról, vesztegzárról van szó, hanem elővigyázatossági intézkedésekről, hogy megtörjék a kór terjedésének lehetséges láncolatát - mondta Hipkins: "mindenekelőtt azt akarjuk biztosítani, hogy az új-zélandiak ne legyenek szükségtelenül kitéve a Covid-19-nek".

Az iskolák és az üzletek nyitva maradhatnak, azonban a gyülekezéseket 100 főre korlátozzák, és szigorúan betartják a fizikai távolságtartási szabályokat.  Az új korlátozások legalább vasárnapig lennének érvényben - tette hozzá a miniszter.  Új-Zéland többi részére nem vonatkoznak a koronavírus elleni korlátozások, bár a tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező az arcvédő maszk viselése.

Új-Zéland és Ausztrália április közepe óta engedélyezi a karanténmentes utazást a két ország között. Az Ausztrália legnépesebb állama, Új-Dél-Wales és Új-Zéland közötti "utazási buborékot" keddre virradó éjszaka felfüggesztették, és arra készültek, hogy csütörtökön felülvizsgálják a rendszert. Szerdán Új-Dél-Walesben összesen 31 új fertőzést regisztráltak, közte tízet az elmúlt 24 órában Sydney keleti külvárosában, Bondi Junction körzetében.  Az az ausztrál férfi, aki Új-Zélandon járt és tesztje pozitív lett, egy egészségügyi intézményben dolgozik Bondi Junctionban - közölték az új-zélandi egészségügyi hatóságok.

Új-Zélandon összesen 2367 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, míg huszonhatan belehaltak a kórba.

Címlapkép: Getty Images

harry potter
bukarest
nyar_meleg_hoseg
lakás tanulás egyetemista
shakira
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
vakcina_oltas_koronavirus