Előfizetői tartalom

Veszélyes anyagok lephetik el Európát? - Az unió kezében a döntés

Portfolio
Ezen a héten az EU a vegyi anyagokról új szabályokat vitat meg, amely lehetővé tenné a legtöbb polimer további ellenőrzés nélküli felhasználását egy tudóscsoport szerint. A mintegy 200 ezer polimer csak 6%-a igényelne kiterjedő biztonsági ellenőrzést a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló rendelet részeként tárgyalandó javaslatok alapján, amely sok a mindennapok során használatos műanyag alkalmazását tenné lehetővé az esetleges jövőbeli ártalmak mellőzésével - állítja egy 19 fős tudóscsoport, akik az Európai Bizottsághoz fordultak a The Guardian cikke alapján.

Az Európai Bizottságnak készített jelentés arra a következtetésre jutott, hogy egyes műanyagoknak káros hatásai lehetnek, ha nem ellenőrzik őket. A bizottság szerint a javaslatok korai szakaszban vannak, és további megbeszélésekre kedden kerülhetett sor. Az ülésen megvitatták a polimerek nyilvántartásba vételének néhány technikai szempontját, de a hírek szerint még nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés