Előfizetői tartalom

Fizetésképtelenségtől félti az Egyesült Államokat a pénzügyminiszter

Portfolio
Az Egyesült Államok kormánya augusztus közepére fizetésképtelenné válhat, hacsak a Kongresszus nem emeli meg vagy függeszti fel a törvény által meghatározott úgynevezett adósságplafont - mondta Janet Yellen, az USA pénzügyminisztere szerdán a szenátus egyik albizottsága előtt. Az Egyesült Államok kormánya a történelem folyamán még sosem vált fizetésképtelenné.

Az amerikai kormánynak jelenleg július 31-ig van ideje visszafizetni a 28 trillió dolláros államadósság egy részét, hogy beférjen a törvény által meghatározott úgynevezett fizetési plafon alá. Amennyiben ez nem sikerül, a pénzügyminisztérium különböző eszközök révén még augusztus közepéig tudná finanszírozni a főleg államkötvényekből álló államadósságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés