Előfizetői tartalom

Friss MNB előrejelzés Magyarországról: gyors kilábalás erős inflációs kockázatokkal

Portfolio
Az inflációs pálya az MNB várakozásai szerint alakult eddig, ám annak szerkezete növekvő kockázatokra utal - derül ki az MNB ma megjelent inflációs jelentéséből. A piaci szolgáltatások áremelkedése, a feszes munkaerőpiac, illetve a világgazdaságban megfigyelhető súrlódásos problémák együtt vezettek oda, hogy az inflációs kép jegybanki beavatkozást igényelt - utalt Balatoni András jegybanki igazgató a keddi kamatemelő lépésre.

Azt már a keddi előzetes közlés óta tudjuk, hogy az idei évi gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a jegybank a 4-6% közötti széles sávból 6,2%-ra emelte. A lépés tükrözi a gazdasági kilátások körüli bizonytalanság csökkenését (az MNB a sávbecslésről visszaállt a pontbecslésre), illetve reflektál az első negyedév általános meglepetést keltő erős GDP-adatára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés