sors lászló varga mihály nav
Gazdaság

Leváltották a NAV vezetőjét

Portfolio
Varga Mihály pénzügyminiszter egy Facebook-bejegyzésben köszönte meg Sors László munkáját, aki 3 évig vezette a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. Később megjött a Pénzügyminisztérium vezetőváltással kapcsolatos közleménye is. Ezek szerint nagy dolgokra készül a kormány a hivatallal.

Az új célok megvalósításával Vágujhelyi Ferencet bíztam meg, aki júliustól vezeti majd az adóhivatalt - közölte a tárcavezető.

"Vezetése alatt uniós szinten is példaértékű újításokat vezetett be az adóhivatal. Idén már 5,5 millió ember helyett készítették el az szja-bevallást, a gazdaság fehéredésében megelőztük Németországot és Ausztriát is, erősödött a szolgáltató és ügyfélbarát működés. A vírusválság megerősítette a digitális átállás fontosságát, ezért

tovább kell gyorsítani az adóhivatal informatikai fejlesztését

- írta Varga Mihály.

A NAV júliustól hivatalba lépő új vezetőjéről itt írtunk külön cikkünkben:

A PM a közleményében kitért arra, hogy "a NAV az egyik legjobban működő hivatal Magyarországon, nincs még egy olyan szervezet, amely ennyi feladatot látna el eredményesen". "Mintegy 1200 különféle ügy tartozik a NAV hatáskörébe, ami nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló" - ismertette a közlemény szerint Varga Mihály kiemelve, hogy a folyamatosan csökkenő adók mellett is az adóhivatal biztosítja a költségvetési bevételek 94 százalékát.

Varga Mihály hangsúlyozta: a gazdaság újraindítása csak a versenyképesség növelésével lehet sikeres, ennek egyik legfontosabb sarokköve a vállalkozások informatikai fejlettségének erősítése. A gazdaság digitalizálásában az adóhivatalnak kulcsszerepet szán a kormány, ehhez új célok mentén kell tovább fejleszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. A pénzügyminiszter kiemelte: Vágujhelyi Ferenc korábban már dolgozott a hivatalnál informatikai elnökhelyetteseként, legutóbb pedig a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetőjének tisztségét töltötte be, ahol szintén az infokommunikációs szektor fejlesztéséért dolgozott.

Címlapkép: Varga Mihály pénzügyminiszter (j) és Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető államtitkár a NAV 2018. évi évértékelő értekezletén a NAV Informatikai Intézet XIV. kerületi Hungária körúti székházában 2019. február 7-én. Forrás: MTI/Mónus Márton

fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
pag sziget horvatorszag
indiai mutáns koronavírus mutáció variáns
európai bizottság brüsszel eu európai unió
harry potter
bukarest
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
vakcina_oltas_koronavirus