ALDI biatorbágy hűtőraktár
Gazdaság

Óriási fejlesztés az Aldinál - Ezeknek az újításoknak mindenki örülni fog

Portfolio
Új, 8800 négyzetméteres hűtőraktárral bővítette biatorbágyi logisztikai kapacitását a pandémia alatt az Aldi, a beruházás 6 milliárd forintból valósult meg, és ezzel a lépéssel több mint 50 új munkahelyeket is teremtettek. A vállalat a jövőben további fejlesztéseket tervez, a boltokban található hűtőkapacitását és látványpékségét is új alapokra helyezi, erre 4 milliárd forintot fordítanak, idén nagyjából 50 boltot alakítanak át kitűzött standardjaik mentén.

Az új ingatlannak köszönhetően

megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása,

ami ráadásul 40%-kal nagyobb hűtött-termék-kínálatot tesz elérhetővé az Aldi magyarországi üzleteiben. A 255 ezer négyzetméteres telken elhelyezkedő, immár 61 800 négyzetméteres, több mint 500 főt foglalkoztató raktár biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését.

Az új hűtőraktárat azzal a céllal hozták létre, hogy a vásárlóknak még nagyobb kínálatot nyújtsanak, a magyar termelőknek, beszállítóknak pedig újabb piaci lehetőséget biztosítsanak a hazai fogyasztók eléréséhez. Oda érkeznek majd be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, illetve onnan indulnak áruval felölteni a 148 magyarországi Aldi-üzletet a teherautók. 

Ebben az évben mintegy négy százalékkal bővítjük szortimentünket.

Több mint 70 különböző tejtermékkel, felvágottal, hűtött kényelmi termékkel, hústermékekkel, pékáruval és zöldséggel, illetve gyümölccsel gazdagodik termékkínálatunk, a termékek fele pedig magyar beszállítóktól érkezik hozzánk” – mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója az átadás alkalmából.

Modernizált látványpékségek, nagyobb hűtőpultok

A nagyobb hűtőraktár-kapacitásnak köszönhetően a belistázott új termékek esztétikus és higiénikus bolti megjelenése érdekében az Aldi lecseréli a látványpékségek állványait, amelyeknek köszönhetően jelentősen megnő a kínált termékek száma. Az üzletekben 12 új rekesszel, illetve tálcával bővül a bútorzat, így akár 30%-kal több terméknek jut hely. Az üzletek hűtőpultjait szintén bővíti a vállalat, hogy a szélesebb hűtött-, illetve fagyasztott- termék-választék számára is elegendő helyet tudjon biztosítani.

Látványpékségeinknél minden termék tálcája önzáró plexiajtót kap, amely esztétikus és higiénikus megjelenítést biztosít a termékek számára, a vásárlók továbbá fém fogóeszközzel választhatnak a frissen sült pékáruk közül.

"Hűtőpultjaink bővítésére és a pékségek bútorainak modernizálására mintegy 4 milliárd forintot fordítunk,

így összesen közel 10 milliárd forintos beruházással járulunk hozzá ahhoz, hogy hazai beszállítóink még több friss vagy hűtött magyar termékkel jelenhessenek meg vásárlóink előtt.

A kereskedelem terén ebben az évben újabb 100 munkahelyet hozunk létre” – ismertette Kulcsár Dénes ügyvezető igazgató.

Bernhard Haider beszámolt arról is, hogy a közelmúltban felgyorsították a digitalizációt, több mint háromezer terméket tettek online rendelhetővé tavaly, ezzel a lépéssel az Aldi lett az első diszkonthálózat Magyarországon, amelynek a termékei online rendelhetők. Az online szolgáltatással eddig 32 agglomerációs településen vannak jelen, de dolgoznak azon, hogy hamarosan az elérhető legyen Pécsen, Székesfehérváron és a Balaton környékén is.

Mindezek mellett az Aldi elkötelezett a fenntarthatóság és klímavédelem mellett, ezért 30 százalékkal bővítette e-töltő kapacitását, és folytatják a tavaly megkezdett napelem-telepítéseket is, amelyeket idén 16 üzletük tetejére terveznek létesíteni, ezzel a kezdeményezéssel pedig az év végére a teljes magyarországi energiafogyasztásuknak a két százalékát fenntartható energiaforrásból tudják majd fedezni.

Szeptember 7-én a fenntarthatóságé lesz a főszerep a Portfolio Sustainable World konferenciáján. Fenntartható vállalati megoldások, zöld pénzügyek és befektetések, valamint a megújuló energia.

Címlapkép forrása: Aldi

budapest duna parlament getty stock mobil
jeff bezos amazon media kit forrás amazon
vakcina_oltas_koronavirus
astrazeneca_oxford_covid_vakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
budapest duna parlament getty stock mobil