videoton
Gazdaság

2,3 milliárd forint állami támogatást kapott három nagyvállalat

MTI
A Nagyvállalati beruházási támogatási programban a pénzügyminiszter három céggel, a Bis Hungary Kft.-vel Videoton Elektronikai Kft.-vel és a Hajdu-Alu Zrt.-vel írt alá szerződést, amelynek révén 2,3 milliárd forint fejlesztés valósul meg 940 millió forint támogatással - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Az épületgépészeti szereléssel foglalkozó Bis Hungary Kft. Pakson és Tiszaújvárosban bővíti üzemcsarnokait, digitalizálja működését; az 1 milliárd forint fejlesztést a kormány 470 millió forinttal támogatja. Az aláíráson Patay László, a Bis Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, bővítik kapacitásukat, technológiai fejlesztést hajtanak végre, egyebek közt speciális megmunkálógépeket, hegesztő robotot vesznek. A cég tavaly 11 milliárd forint bevételt ért el, és 700 embert foglalkoztat.

A Videoton Autóelektronika Kft. beruházása lehetővé teszi, hogy a társaság képes legyen a legkorszerűbb autóelektronikai berendezések gyártására is; az 1,1 milliárd forint fejlesztéshez 400 millió forint támogatást nyújt a kormány.

A Hajdu-Alu Zrt. is digitális fejlesztést valósít meg 153 millió forintból Debrecenben; a beruházáshoz a kormány 76 millió forint támogatással járul hozzá. Heim Imre vezérigazgató elmondta, számítógép vezérelte megmunkáló gépeket, precíziós eszközöket vásárolnak. A beruházás lehetővé teszi, hogy új terméket, elemes homlokzati rendszert gyárthassanak az építőipar számára. A társaság 2020-ban 1,472 milliárd forint árbevételt ért, tavaly 27 munkavállalót foglalkoztatott, az idén létszámbővítést tervez.

Címlapkép: Videoton

kína bor
B_TTS20210605014
fegyveres női katona HK 416-ossal
frankfurt

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Tesla, Nio, Xpeng - melyek néznek ki a legjobban és mit várhatunk tőlük a jövőben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
budapest tűzijáték