Előfizetői tartalom

EU-csúcs: nem jött be Merkelék oroszbarát húzása, további gazdasági szankciók jöhetnek

Portfolio
|
MTI
Az orosz elnök felé tett gesztus helyett egy keményvonalas szöveget fogadtak el az éjjel az uniós állam- és kormányfők, azaz gyakorlatilag lesöpörték az asztalról azt az EU-csúcs elé időzített váratlan Merkel-Macron kezdezményezést, hogy Joe Biden példájára az uniós vezetőknek is le kellene ülnie Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A szöveg arra szólít fel, hogy hagyjon fel Oroszország az EU-tagokat érő különféle bomlasztó tevékenységivel és akkor majd normalizálódhatnak a kapcsolatok, de közben arra is megbízást adott az Európai Tanács, hogy kezdjenek kidolgozni további gazdasági szankciókat is Oroszország ellen. A török, fehérorosz és számos egyéb ügyben is megtárgyalták az álláspontjukat az állam- és kormányfők.

EU-Oroszország viszony Az uniós tagországok vezetőinek nem sikerült megállapodniuk az Oroszországgal tervezett, Berlin és Párizs által javasolt csúcstalálkozó megtartásáról - közölte Angela Merkel német kancellár péntek hajnalban Brüsszelben, a tagállami vezetők kétnapos csúcstalálkozójának első munkanapját követően. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Merkel elismerte:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés