Előfizetői tartalom

Koronavírus: Izraelben a delta variánssal fertőzöttek fele már beoltott

Portfolio
Izraelben az új koronavírusos esetek fele már korábban kapott védőoltást. A meglepő szám újabb bizonyítéka lehet annak, hogy a delta (indiai) variáns ellen kevésbé hatékonyak a vakcinák. Az adatokban azonban még sok bizonytalanság van, ráadásul van egy jó hír: a védőoltást kapottak tünetei enyhébbek, vagyis a súlyos betegségtől még mindig erősen véd a vakcina.

Az új esetek 40-50%-a a már beoltottak közül kerül ki - nyilatkozta Chezy Levy, Izrael egészségügyi minisztériumának főigazgatója. A bejelentés igazolni látszik azokat az aggodalmakat, melyek szerint a delta vírusvariáns képes terjedni a már nagyrészt beoltott közösségekben is. Ennek legfőbb kockázata, hogy így a még nem védettekhez is eljuthat a vírus, akár magas átoltottsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés