Előfizetői tartalom

Németországban gyorsulva terjed a koronavírus delta variánsa

Portfolio
Egyre gyorsuló ütemben terjed az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) fokozottan fertőzőképes, delta nevű variánsa Németországban pénteken ismertetett adatok szerint. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) rendszeresen elvégzett mintavétele alapján ugyan egyelőre az alfa nevű, korábban britnek is nevezett B.1.1.7-es jelzésű vírusváltozat a meghatározó Németországban, de egyre gyorsabban tör előre a B.1.617.2 megjelöléssel is nyilvántartott, korábban indiainak nevezett delta variáns.

Az elemzett pozitív SARS-CoV-2 teszt leletek között a 19. és a 20. héten (a május 10. és 23. közötti időszakban) egyaránt 3 százalék volt a delta aránya. A 21. héten 4 százalékra emelkedett, a 22. héten 8 százalékra ugrott, az utolsó vizsgált időszakban, a 23. héten (június 7-13. között) pedig már 15 százalék volt. Ezzel párhuzamosan 90 százalékról fokozatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés