FONTOS Fordulat a javából: felcsillant a remény a lakáshitelesek és a bankok előtt
 
Előfizetői tartalom

Viszlát, védettségi igazolvány! Elszáll a vendégek haragja, robbanásszerű növekedést hoz a kormány új döntése

Nagy Károly
Mindössze két héttel ezelőtt jelentette Orbán Viktor miniszterelnök egy személyesen tartott kormányinfón, elveszik azoktól a védettségi igazolványt, akik nem veszik fel a második koronavírus elleni oltást. Csütörtökön délelőtt viszont már Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte, hogy 5,5 millió beoltottnál jelentős könnyítések jönnek a járványügyi védelmi intézkedésekben. Nemcsak a kötelező maszkhasználat szűnik meg, hanem a védettségi igazolvány sem lesz kötelező a hotelekben, az éttermekben, a strandokon és a fürdőkben. Csak az úgynevezett tömegrendezvények látogatását kötik továbbra is a védettségi igazolvány meglétéhez. A szállodákat és az éttermeket üzemeltető vállalkozók üdvözölték a döntést és ugrásszerű keresletnövekedésre számítanak. A magyar védettségis szabály miatt már azzal is versenyeznie kellett a hazai turisztikai szektornak, hogy külföldre sokszor könnyebb volt elmenni nyaralni, mint belföldre. Ez a helyzet most megoldódik.

Nem kell maszk, igazolvány Amint elérte Magyarország az 5,5 millió beoltottat, számos járványügyi enyhítés lép életbe. Bár korábban egyértelműen az oltások felpörgetését szerette volna elérni a kormány, és legalább 6 millió fölé vinni a beoltottak számát, úgy tűnik, hogy a nyári szezon kellős közepén elengedték a kérdést. Csak a sportrendezvényeken, a koncerteken...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái