Előfizetői tartalom

Koronavírus: extrém mértékben növeli az elhízás a halálos kimenetelt, Magyarország a világ egyik legelhízottabb országa

Portfolio
Tízszer magasabb a koronavírussal összefüggő halálozás azokban az országokban, ahol a népesség több mint fele túlsúlyos - írja a Növekedés.hu. Elhízás tekintetében hazánk az első helyen áll az EU-ban, míg világszinten a 4. legrosszabb adat a miénk. A pandémia alatt a magyarok átlagosan 3-5 kg-ot híztak - osztotta meg Bedros J.Róbert, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnöke és Simonyi Gábor, a Szent Imre Oktatókórház Anyagcsere Központjának vezetője a portállal.

A koronavírus nemcsak a túlsúlyos felnőttekre, de az elhízott gyerekekre is nagyobb veszély jelent: az intenzív terápiát igénylő fiatalok eddig szinte kizárólag elhízottak voltak. Az elhízott szervezet a baktériumok és a vírusokkal szemben kevésbé ellenálló, és hajlamosabb a fertőzésekre. A fertőző betegségek hosszabban tartanak, miközben ezek szövődményei is nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés