Előfizetői tartalom

Stefan Löfven svéd kormányfő bejelentette lemondását

MTI
Bejelentette lemondását hétfőn a svéd kormányfő. Stefan Löfven június 21-én veszítette el az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványt a parlamentben, és a rendelkezésére álló egy hét alatt nem sikerült megoldania a kormányválságot, amely a lakásbérleti díjak szabályozásának tervbe vett reformja miatt alakult ki. Ez volt az első alkalom Svédországban, hogy bizalmatlansági indítvánnyal a törvényhozás megvonta a bizalmat a miniszterelnöktől.

A szociáldemokrata politikus lemondásával a törvényhozás elnökének, Andreas Norlennek a vezetésével tárgyalások kezdődnek egy esetleges új kormány megalakításáról. A 349 fős parlamentben Löfven szociáldemokrata pártjának van a legtöbb, 100 képviselője. Stefan Löfven 2014-ben lett miniszterelnök, a legutóbbi, 2018-as választások után a zöldekkel megalakított kisebbségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés