Előfizetői tartalom

Magyarországi építőanyag-válság: már a különadó is szóba került

Portfolio
Az építőipari alapanyagok és építőanyagok ára meredeken emelkedik, a témával már a kormány is foglalkozik, és információink alapján hamarosan nagy bejelentések jönnek, a kormány is reagál az áremelkedésre. Ma az M1 Híradóban Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke beszélt arról, hogy az ÉVOSZ javaslatcsomagot állított össze, Koji megfontolandónak tartja azt is, hogy azok a vállalkozások, amelyek az elmúlt időszakban indokolatlanul és kirívóan emelték, illetve emelik áraikat, azok a jövőben akár különadót is fizessenek.

Javaslatcsomag az ÉVOSZ-tól Egy javaslatcsomagot dolgozott ki a kormánynak az ÉVOSZ, amivel szerintük megálljt lehet parancsolni az áremelkedéseknek és az áruhiánynak, hangzott el az M1 ma esti híradójában. Azt gondoljuk, hogy a Magyarországon előállított építőipari termékeknél, ami exportra megy ki, talán egy kicsit vissza kellene fogni, részesüljenek előnyben a hazai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés