Előfizetői tartalom

Négysávossá bővül a borsodi főút

MTI
Négysávossá szélesítik a 37-es számú fő út Gesztely és Szerencs közötti szakaszát; a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. 21 milliárd forintos beruházásának alapkövét szerdán helyezte el Koncz Zsófia (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gesztely határában. A 37-es fő út Miskolc-Gesztely közötti szakaszát már régebben 2x2 sávossá bővítették, most tovább folytatódik a beruházás, egészen Szerencsig.

Mint az alapkőletételen elhangzott: fontos lépés ez annak érdekében, hogy a két település közötti 19 kilométer hosszú szakaszon csökkenjenek a közlekedési veszélyforrások és a balesetek. A biztonságos közlekedési feltételek megteremtéséhez hozzájárul még az a négy új körforgalmú csomópont is, amelyeket a projekt keretében építenek ki. A fejlesztés által a térség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés