Előfizetői tartalom

Jó hírek érkeztek az AstraZenecáról - Már vizsgálják is az új vakcinájukat az új variánsok ellen

Portfolio
Az Oxfordi Egyetem által végzett klinikai vizsgálatok szerint a Vaxzevria kifejezetten erős immunválaszt váltott ki mind különösen hosszú (akár 45 hetes) oltási intervallum, mind a 3. ismétlő oltás beadása esetén. Az AstraZeneca önkéntesek bevonásával továbbá megkezdte az AZD2816 továbbfejlesztett, meglévő új és várható koronavírus variánsok ellen is hatékony védelmet nyújtó vakcina nagylétszámú klinikai vizsgálatait - közölte a vállalat.

A The Lancet folyóirat által pre-print formában publikált eredmények azt mutatják, hogy az első oltást követően kialakult magas ellenanyagszint legalább egy éven keresztül fennmaradt. Az AstraZeneca vakcina első és második adagja közötti hosszabb (akár 45 hetes) különbség esetén az ellenanyagszint 18-szoros emelkedését figyelték meg a második dózis után 28 nappal. A hosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés