Előfizetői tartalom

Orbán Viktortól kérnek segítséget a kínai Sinopharmmal oltott nyugdíjasok

Portfolio
"Szövetségünk kéri a miniszterelnök úr intézkedését, hogy a statisztikai mintavétel elve alapján önként jelentkező 60 év feletti nyugdíjasokon az állam költségén végezzék el azt a hatásvizsgálatot, olyan létszámban, amely meggyőzően bizonyítja vagy cáfolja a médiában és a közbeszédben tetten érhető véleményeket" – többek között ez áll abban a Népszava által megismert levélben, amelyet a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy megyei Szövetsége (NYSZSMSZ) küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek. A megyei nyugdíjas-szervezet a kínai Sinopharm vakcina ügyében fordult a kormányfőhöz, mivel szerintük egyre zavarosabb a kép, hogy a 60 év felettiek körében mennyire hatásos az oltás.

"Mindig is oltáspártiak voltunk, s mivel az oltások kezdetén kínai vakcinából volt a legtöbb, a Sinopharm elfogadására biztattuk az időseket, mert hittünk a kormánynak" – mondta a Népszavának Stikel János, a NYSZSMSZ elnöke. A levél megszületését azzal indokolta, hogy teljesen ellentmondásos hírek jelennek meg a sajtóban a szakemberek és a politikusok részéről a Sinopharmmal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés