Előfizetői tartalom

Összejöhet a globális adóalku újabb fázisa, nagyobb nyomás alá kerülhet Magyarország

Portfolio
A most péntek-szombati velencei G20-csúcstalálkozón várhatóan rábólintanak majd a pénzügyminiszterek a globális minimumadó közelmúltban kialakított kereteire, így újabb fontos fázison megy majd tovább a terv, de sok fontos akadály tornyosul még előtte, hogy a világ nagy részében valósággá válhasson a szabályozás – mutat rá összefoglalójában a Reuters. A hírügynökség külön kiemeli, hogy 2022 első felében nyomás alá kerülhet a magyar kormány is, hogy változtassa meg eddigi álláspontját, miközben a szintén különutasnak tűnő ír és észt kormány meggyőzhetőbbnek tűnik.

A június eleji G7-csúcstalálkozó alkuja után a múlt héten az OECD kibővített platformján a 139-ből 130 tagállam szintén rábólintott a keretszabályokra, Magyarország azonban kimaradt belőle három másik uniós tagállammal együtt (Írország és Észtország is ellenezte a kereteket, Ciprus pedig nem is vett részt az OECD-egyeztetéseken). A magyar kormány indokait a minap Izer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés