Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: módosítja inflációs célját az EKB, így még tovább maradhat az ultralaza politika

Portfolio
Megállapodtak az Európai Központi Bank döntéshozói, hogy két százalékra módosítják a jegybank hivatalos inflációs célját az eddigi „két százalékot közelítő, de el nem érő” célról és a szimmetrikussá tett cél kapcsán átmenetileg tolerálják az infláció túlszaladását is a célszámon – tudta meg a Bloomberg a csütörtökön bejelentendő egyik fontos döntést.

Az EKB másfél éve jelentette be, hogy elkezdi a monetáris politikai eszköztára stratégiai felülvizsgálatát, amelynek mostanra ért a végére és ennek a felülvizsgálatnak az eredménye az inflációs céljának módosítása is. Ez egyrészt segíti, hogy érthetőbb legyen a befektetők és a közvélemény számára is, hogy a 2%-os szám nem a plafont, hanem egy megcélzott középértéket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés