Előfizetői tartalom

Koronavírus-adatok Magyarországról: elakadt a hetek óta tartó javuló trend

Portfolio
55 új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 393 főre nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 5 beteg, így az elhunytak száma 30004 főre emelkedett. Két hete nem voltak ennyire magasak az új napi számok, és ennek hatása érződik már a járványgörbén is: elakadt a hetek óta tartó szakadatlan javulás. Az sem éppen kedvező fejlemény, hogy az elvégzett tesztek pozitivitási rátája már a második napja emelkedik.

Az 55 új napi fertőzött két hete nem látott magas adat, és ennek hatására ha csak minimálisan is ugyan, de emelkedett az új fertőzöttek 7 napos mozgóátlaga (30-ról 33 főre). A járványgörbe mérsékelt emelkedésére legutóbb május végén volt példa. Ezek fényében most a legfontosabb kérdés az, hogy vajon már most elakadt a járványgörbe javulása, vagy csak egy lokálisan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés