Előfizetői tartalom

Akár 320 km/h-val is száguldhat a magyar gyorsvasút, bejelentette Szijjártó Péter a részleteket

MTI
Elsőként a négy visegrádi ország közül a magyarországi szakaszra elkészült a Budapest-Varsó gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmánya – jelentette be a V4-országok és Szlovénia kormányfői csúcstalálkozója keretében Ljubljanában Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a magyar szakaszon akár 320 km/h-val száguldó vasúti beruházás részleteiről is beszélt.

Kulcsfontosságú beruházás a visegrádi országok közötti gyorsvasúti összeköttetés, hiszen egész Közép-Európában nincs elég gyorsvasút - mutatott rá a tárcavezető. Kiemelte: ezért is döntött úgy a négy visegrádi ország, hogy megépíti a Budapestet Varsóval összekötő gyorsvasutat, amely keresztülhalad majd Pozsonyon, illetve Prágán is. A magyarországi megvalósíthatósági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés