Előfizetői tartalom

Elrendelte az uniós gyógyszerügynökség is: fel kell tüntetni a Pfizer és Moderna vakcinák egyik ritka mellékhatását

MTI
A BioNTech/Pfizer és a Moderna gyógyszergyártó vállalatok koronavírus elleni vakcinájának ritkán előforduló mellékhatása lehet a szívizom- és a szívhártyagyulladás, a két megbetegedést fel kell tüntetni a termékinformációban, és felhívni az egészségügyi szakemberek figyelmét a kockázatra - tájékoztatott pénteken az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). Az amerikai gyógyszerfelügyelet korábban már hasonló döntést hozott saját ottani vizsgálatai alapján.

A hágai székhelyű testület illetékes kockázatértékelő bizottsága (PRAC) szerint az ilyen esetek elsősorban a vakcinák második adagjának beadása után 14 napon belül fordultak elő, elsősorban fiatalabb korosztályhoz tartozó férfiaknál. A tünetek eltérőek lehetnek, de gyakran légszomj, erőteljes szívverés, kíséri a megbetegedést. 2021. május 31-ig az EU-ban mintegy 177...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés