Előfizetői tartalom

Lassult a magyar export növekedése, egy éve nem volt ilyen kicsi külkereskedelmi többletünk

Portfolio
Közzétette az előzetes májusi külkereskedelmi mérleg statisztikáit ma reggel a KSH és ezek azt mutatják, hogy a márciusi és áprilisi kiugró export- és importnövekedés után lassult a magyar külkereskedelem lendülete és mindez oda vezetett, hogy egy éve nem volt ilyen alacsony, mindössze 97 millió eurós külkereskedelmi mérleg többletünk.

A járvány harmadik hullámának korlátozásait idén tavasztól kezdték feloldani itthon és külföldön is, ez pedig ugrásszerű növekedést hozott már márciusban a magyar export- és import volumenében, amely volumenek áprilisban már csökkentek, majd májusban tovább csökkentek. Az éves volumenváltozások viszont a tavalyi alacsony bázis miatt még mindig nagyon magas számokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés