Előfizetői tartalom

Megint hatalmas deficit volt a magyar büdzsében

Portfolio
Júniusban a magyar központi költségvetés 392 milliárdos, az utóbbi évek egyik legmagasabb hiányával zárt, így az első félévi összesített deficit már 1704,6 milliárd forintot jelent, ami az eredeti hiánycél 114%-a, a módosított hiánycélnak viszont csak az időarányos, azaz 43%-os részét teszi ki – derült ki a Pénzügyminisztérium által pénteken közzétett adatokból.

A tárca előzetes adatokat tartalmazó közleménye szerint 2021 júniusában a központi alrendszer 392,0 milliárd forintos hiánnyal zárt, így az idei első hathavi deficit 1704,5 milliárd forintra ugrott, de ez a tavalyi első félévi 1837 milliárd forinttól elmarad. Amint látható az alábbi ábrán: az idén júniusi 392 milliárdos deficit az elmúlt évek egyik legmagasabb hiányát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés