Előfizetői tartalom

Brutálisan költekezni fog a kormány, de meg is teheti

Portfolio
Nagyjából a - módosított - várakozásoknak megfelelően alakulnak eddig idén a költségvetési folyamatok, azonban könnyen előállhat az a helyzet, hogy összességében kedvezőbb lesz a GDP-növekedés, ami a későbbiekben mozgásteret adhat a kormánynak a még nagyobb költekezésre. A lazább fiskális pozíció pedig 2022-ben is velünk fennmaradhat - vélekednek elemzők a friss adatokkal kapcsolatban. Bemutatjuk a legfrissebb költségvetési és növekedési kilátásokat.

Az elmúlt néhány napban több fontos új adat is napvilágot látott a költségvetés idei teljesítményéről. Korábban közzétette a KSH a kormányzati szektor első negyedéves adatait (eredményszemléletű számok), majd pénteken megérkeztek a Pénzügyminisztérium előzetes pénzforgalmi számai az államháztartás első féléves teljesítményéről. Ezek alapján első ránézésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés