Előfizetői tartalom

Kimondták a világ pénzügyi vezetői: veszélyt jelentenek az új variánsok, de el kell kerülni az újabb lezárásokat

Portfolio
Nagyfokú különbségek vannak eddig a gazdasági kilábalás tekintetében a világban és a különböző koronavírus-variánsok terjedése miatt a növekedésre lefelé mutató kockázatok vannak, részben azért, mert az átoltottságban is hatalmas különbségek látszanak – áll a G20 pénzügyminiszteri és jegybankelnöki csúcstalálkozó szombati záróközleményében.

A világ vezető hatalmainak illetékesei egyúttal abban is megállapodtak: lehetőleg el kell kerülni a vírus fellángolása esetén az újabb gazdasági és társadalmi korlátozó intézkedéseket, azaz egyértelműen az átoltottság növelését szorgalmazzák. Ez érthető is, hiszen míg a fejlett nyugati országokban gyakori a 60-65% körüli (elsőre) átoltottság is, addig pl. sok afrikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés