FONTOS Mégis ki a fene az a Bandera és miért gyűlölik annyira az oroszok, hogy háborút kezdjenek miatta?
 
Előfizetői tartalom

Brutális melegben is helyt kell állniuk a dolgozóknak - terítékre kerülhet a szieszta?

Portfolio
Nyáron előfordul és a jövőben is várhatóan egyre gyakoribb lesz a hőségriadó elrendelése, amely kiadása után a munkadónak rengeteg szabályt be kell tartania a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében. Most újabb hőségriasztás van érvényben. A Portfolio-nak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok kezelik munkavédelmi szempontból azt a helyzetet, amely a kánikula kapcsán kialakul. Kitért a szieszta bevezetésére is, amelynek sem a meteorológiai, sem az egyéb logisztikai feltételei nincsenek meg Magyarországon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére kedd nulla órától csütörtökön 24 óráig. Kapcsolódó cikkünk 2021. 07. 12. Megint jön a kánikula: pár óra múlva hőságriasztás lép életbe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái